Кратка история

 

В утрото на 6 ноември 1986 година в един от най-новите квартали на младия район „Тракия” отваря врати детска градина „Слънце”. Радост и надежда огряват младите семейства – до този момент най-близките детски градини са на километри разстояние.

От тогава до сега детският глъч не стихва. И днес това е едно от най-търсените детски заведения, но вече не само заради близостта. Колективът е извоювал завидно добро име сред всички предучилищни заведения в Пловдив.

Почти през всичките години ДГ „Слънце” е база на ПУ „П. Хилендарски”, учителската колегия е с висок образователен ценз, иновативно чувствителна към промените в педагогическата наука.

Добрата материална база е още едно условие за високия рейтинг. Плувният басейн е изцяло обновен, а малките плувци всяка година попълват колекцията от призове от градското плувно състезание „Златни рибки”. През годините са печелени и други градски и международни състезания – по изобразително изкуство, танци и други.

Детската градина е известна с чистите, озеленени и подходящо обзаведени помещения, сенчестия двор, много добро качество на приготвената храна, медицинско обслужване и най-вече с приветливия персонал.

През изминалите години са изградени много традиции – есенни изложби,ежегоден карнавал на приказките, зимен ски-лагер, много празници, които се празнуват съвместно с баба и дядо, с родителите. Всеки месец ни гостуват театрални постановки с високо художествено качество.

Затова децата идват с желание и не искат да си тръгват вечер. Затова със сигурност можем да кажем, че ДГ „Слънце” се е превърнала в желан дом за децата и техните родители